Bijzondere onthulling beeld in Sionsberg

Bijzondere onthulling beeld in Sionsberg

12 mei 2017

Als dank voor zijn inzet voor (red de) Sionsberg mocht Klaas Martens het beeld 'Leven' onthullen.


Op de ‘Dag van de Verpleging', vrijdag 12 mei, werd het beeld 'Leven' van kunstenaar Anne Woudwijk op een bijzondere manier onthuld in de ontvangsthal van Sionsberg. 

Klaas Martens van Actiegroep Red De Sionsberg (RDS), mocht het beeld ' Leven' als verrassing officieel onthullen. De onthulling van dit beeld is een blijk van waardering voor zijn inzet voor Sionsberg en de Actiegroep RDS. Taxi Waaksma haalde Klaas en zijn vrouw Tineke op van huis en zette hem af voor de deuren van Sionsberg. De 72-jarige Martens nam vrijdagmiddag na jarenlange inzet afscheid van Red de Sionsberg. 

Over het beeld
Het beeld ‘Leven’ had voorheen een andere plek in de tuin van het toenmalige ziekenhuis De Sionsberg, waar het minder toegankelijk was voor bezoekers en teveel bloot stond aan weersinvloeden. Kunstenaar Anne Woudwijk heeft het beeld grondig gereinigd en opnieuw ‘tot leven’ gebracht. Het beeld staat nu symbool voor de herstart en het nieuwe gezicht van Sionsberg. Wilt u het beeld zelf bewonderen? Dat kan! Het heeft een mooie plek gekregen in onze centrale ontvangsthal. 

Bijzondere onthulling beeld in Sionsberg
TerugNieuwsberichten