Sionsberg: Welkom

Sionsberg in Dokkum is het centrum in Noordoost Friesland waar u terecht kunt voor gezondheid en zorg. Sionsberg is er voor iedereen.
Voor kleine en grote zorgvragen.Voor nu en voor later. Dat is onze missie.De nieuwe Sionsberg staat voor een nieuwe stap in de gezondheidszorg in Friesland. Wat doen we dan anders? Het antwoord daarop is eigenlijk heel simpel: samenwerken. Met u, met elkaar. Samen kunnen we er voor zorgen dat de zorg beter wordt en dat het ook betaalbaar blijft. De beste zorg wanneer u dat nodig heeft, daar maken wij ons hard voor. Bij Sionsberg kunt u terecht voor een groot aantal diensten en specialismen van de hoogst mogelijke kwaliteit. Daarnaast werken we hard aan het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten. We willen vernieuwen. Op medisch gebied, maar ook op het gebied van preventie
en het toepassen van technologie in de zorg. Dat vraagt lef. Wij gaan die uitdaging aan.

Kernwaarden
Om duidelijk te maken waar Sionsberg voor staat, hebben we een viertal kernwaarden geformuleerd. Deze waarden geven aan waar we naar toe willen en hoe we dat gaan doen. Ze zijn gebaseerd op de functie die Sionsberg in de regio heeft en verwoorden de manier waarop Sionsberg samen met u de zorg wil verbeteren.

Samen
Samen staat voor ontmoeting en verbinding binnen Sionsberg. Tussen mensen, maar ook binnen de organisatie die bestaat uit verschillende partijen, die samen een uitdaging zijn aangegaan. Het staat ook voor de wijze waarop we samen met u kijken naar hoe u zelf de regie over uw leven en de zorg die wij bieden kunt behouden. Samen staat voor samen werken aan gezondheid, samen kijken naar hoe we het beter kunnen doen.

Eigen
Het ziekenhuis De Sionsberg bestaat sinds 1956 en kon destijds worden geopend met steun van de bewoners en de kerkelijke gemeenten in de omgeving van Dokkum. De actie met de befaamde luciferdoosjes is hiervan een voorbeeld. Sionsberg heeft dan ook diepe wortels in de samenleving. Het is van u, van ons. Samen zijn we verantwoordelijk voor waar Sionsberg voor staat: dat er zorg is voor iedereen, voor kleine en grote zorgvragen, voor nu en voor later. Dat u bij de zorg die u ontvangt zelf bepaalt wat u wel en niet wilt, dat vinden wij belangrijk. Eigen regie noemen we dat. Maar eigen betekent ook dat u uw eigen specialist heeft, die met u meedenkt en u kan behandelen wanneer u bijvoorbeeld een ingreep nodig heeft waarvoor u naar een ander ziekenhuis moet.

Gezond
Gezond is een breed begrip. Gezondheid is daarbij natuurlijk het eerste waar we aan denken. Bij Sionsberg doen we er dan ook alles aan om u te helpen bij het behouden van uw gezondheid en te ondersteunen wanneer dat niet lukt. Ook als organisatie willen we gezond zijn en blijven, zodat we in de toekomst zorg kunnen bieden wanneer u dat nodig heeft. Daarbij gaan we onze verantwoordelijkheid voor toekomstige generaties niet uit de weg: alles wat we doen proberen we op een zo duurzaam mogelijke manier te doen.

Innoveren met lef 
Sionsberg is een organisatie die net iets anders is. We willen voorop lopen, de bakens verzetten, een voorbeeld stellen van hoe het ook kan in de gezondheidszorg. We zijn dan ook niet bang om het vanaf nu anders te doen dan het altijd ging. We gaan samen de uitdaging aan en blijven altijd werken aan vernieuwing en verbetering.

Klachtencommissie 
Sionsberg vind het belangrijk om open te staan voor tips, signalen en klachten van cliënten. Daarom heeft Sionsberg een klachtencommissie. Een goede klachtenregeling levert hieraan een belangrijke bijdrage. Naast een klachtenfunctionaris heeft Sionsberg een onafhankelijke klachtencommissie. Deze commissie heeft tot doel om ervoor te zorgen dat 1)  klachten en geschillen laagdrempelig afgehandeld worden en 2) dat de kwaliteit van de zorg binnen Sionsberg verder verbeterd wordt.De klachtencommissie bestaat uit een huisarts en een jurist. Zij handelen klachten af betreffende alle medische specialistische zorg die in Sionsberg aangeboden wordt. 

Privacybeleid
Hier vindt u het Privacy Statement en het Privacy Beleid van Stichting Transmurale Specialistische Zorg Dokkum ( Sionsberg ).
 

TerugHomepage